Articles

KALENDARI I AKTIVITETIT TE INSTITUTIT ARKEOLOGJIK 2016

 

 1. Konference Shkencore : 29 janar • “ Viti Arkeologjik 2015”   
 2. Mbrojtja e referimeve nga studentet e shkollës doktorate- mars , nëntor
 3. Realizimi i “Projekteve Kërkimore ne terren” – prill-shtator
 4. Ekspozita “ Bylisi” ne rivleresimin 3D te monumenteve antike nga bashkepunimi I Institutit Arkeologjik me Universitetin e Barit- Itali, 16 mars.
 5. Në datën 9 prill në Shkodër do të mbahet Konferenca me temë : Transferta kulturore dhe procese akulturimi në Ballkanin perëndimor nga antikiteti në mesjetë. Institucionet organizuese të këtij aktiviteti janë : Instituti Arkeologjik, Shkolla Franceze e Romës, Labex Resmed, Universiteti i Varshavës, Ambasada Franceze në Tiranë, DRKK Shkodër si dhe projektet arkeologjike të Risanit, Shkodrës, Lezhës dhe Komanit.
 6. Projekti “CITTA' ANTICHE E PAESAGGI DI ALBANIA, me rastin e 90 vjetorit te gërmime shqiptaro-italiane ne Shqipëri” ne bashkëpunim me Ambasadën italiane- 12 prill
 7. Ekspozite e objekteve te projektit Artemisoni” bashkëpunim shqiptaro-francez ne Muzeun Historik, nentor.
 8. Konference shkencore “ Revista Iliria tribun e mendimit shkencor ne fushën e arkeologjisë dhe te historisë se lashte te vendin tone” me rastin e 45 vjetorit te themelimit, nëntor.
 9. Botimi i revistave periodike ILIRA DHE CANDAVI.
 10. Botimi Albumit “ Qytetet ilire ne Shqipëri” dhjetor.
 11. Konference shkencore” Ditët e Albanologjisë” VII, dhjetor.