Sondazhe arkeologjike ne Manastirin e Shën Kollit Mesopotam

Udhëheqes: Prof. Luan Përzhita

Doktorant: Reshat Gega

Me bashkëpunimin e: Elio Hobdari, Ergys Hasa, Ulsi Tota

Gërmime sondazhi: Për shkak të kushteve atmosferike ne vitin 2014 u la një pjesë e mirë e pa mbaruar. Nuk janë realizuar gërmimet në thellësi në ambjentin lindor dhe në një pjesë të atij pranë kullës-kambanë. Po ashtu nuk janë realizuar avancimet në krahët e ambjenteve në mënyrë që të bëhen sqarimet për mënyrën se si lidhen me linjat e mureve të manastirit etj.

• Për këto arsye, në kete fazë do të synohet që të kompletohet shqyrtimi dhe sqarimi i elementeve arkitektonik dhe përmbajtja arkeologjike që ndodhet në brendësi të ambjenteve të dala deri tani si edhe të vazhdimeve periferike, jug, veri dhe lindje deri tek muri i taracimit.

• Faza e dytë është e domosdoshme qër të kompletuar të dhënat dhe për të aritur qëllimin për të cilin ishte planifikuar sondazhi nr.2.